dimecres, 31 de juliol del 2013

Anècdotes de la màgia

 La màgia de les cartes
Les primeres cartes per jugar van ser creades fa més de 1000 anys a la Xina, on també es va inventar el paper. Les cartes que fem servir avui en dia, es van crear a Egipte, fa uns 700 anys. Els comerciants van portar aquestes cartes a Europa, on es van anar fent més populars.
Els Jocs de mans i els trucs aviat es van estendre arreu del món.

Cartes xineses. A cada país es fan servir estils de cartes diferents

Llançar cartes

El mag RickyJay pot llançar una carta a més de 60 metres de distància. També pot tirar una carta amb tanta força que pot travessar un meló a més de 3 metres de distància.

Ricky Jay mostra les seves increïbles habilitats

Un dels trucs d'il·lusionisme més famosos del món... o l’engany més gran del món?

Truc indi de la corda
En aquest truc, el mag llança una corda cap amunt en el aire, però en comptes de caure al terra, la corda es queda rígida i dreta. Llavors, el ajudant del mag puja per la corda, i quan arriba a dalt, desapareix; en aquest moment la corda va cap avall. Al cap d'un moment, el ajudant tora a aparèixer de nou a terra.

Suposadament el truc ha estat realitzat a la Índia durant segles. Encara que molts dubtin de si realment existeix, i creguin que les històries que es diuen sobre aquest truc no són veritat. No hi ha agut cap seqüència de cine ni televisió que hagi estat capaç de fer aquest truc.
Tot i que s’assegura que el truc se'l va inventar un periodista de EE.UU. al 1890 per aconseguir publicitat pel seu diari.

“The Magic Circle”, una associació britànica de mags, va convèncer de tal forma que el truc era un engany que va oferir un gran premi en metàl·lic a qualsevol que el pogués recrear a Londres, Anglaterra.
Però ningú va reclamar mai el premi.

Fer servir la màgia per impedir una guerra

Al segle XIX, França controlava Algèria, un país del nord d'Àfrica. Tement que començaria una guerra contra els francesos, el governador francès va enviar al mag Robert Houdin a Argèlia. Va fer trucs increïbles, com agafar una bala entre les dents, això va fer creure als algerians que tenia poders màgics, i va fer que ells anul·lessin els seus plans de guerra.

2 comentaris:

  1. Sense paraules!
    Una publicació magnífica que reflecteix un gran coneixement i documentació de la història de la màgia.

    Les anècdotes estàn escrites de manera directa, entenedora i com sempre m'agrada remarcar, tenen la mida justa. També considero que s'ha utilitzat una bona sel·lecció d'imatges per il·lustrar les explicacions.

    L'ultima enècdota és impactant. Tot i que per mi, la millor és la del truc indi de la corda que s'aguanta a l'aire.

    Molt bones explicacions i referències!

    Andreu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per donar la teva opinió un altre cop!
      Salutacions! :)

      Elimina