diumenge, 28 de juliol del 2013

Anècdotes de mags

La màgia dels esdeveniments


A molts mags els hi agrada cridar l'atenció amb els seus trucs, convertint-los en grans esdeveniments públics. Això pot resultar fantàstic pels trucs d'escapisme.
Al 2007, a Nova York, el mag americà Criss Angel, va tenir 24 hores per escapar-se d'un cub de metall que estava penjat a 12 metres sobre el “Times Square” abans de que caigués a terra. A més, ell estava lligat, i el cub estava cobert d'una gran capa de ciment.
Una gran multitud de gent es va reunir per veure com el mag intentava escapar-se. El intent d'escapar-se semblava anar malament, quan el cub es va estrella contra el terra, però Angel va sortir sa i estalvi uns moments després.



Criss Angel dins el cub del qual es va escapar


I quan la màgia no funciona...

Fins i tot als mags professionals els poden sortir malament els trucs. El 2007, a Las Vegas, el mag Nathan Burton va intentar passar 24 hores dins d'una escultura de gel. Per desgracia, el día que va escollir per fer el truc feia tanta calor que el gel va començar a fondre's ràpidament. El seu intent es va aplaçar unes hores, deixant a Burton avergonyit... i moll! .


Màgia a la família

Al segle XIX, el mag britànic John Maskelyne va representar un conegut número de màgia juntament amb George Cook a un teatre construït per aquest tipus d'espectacles: el “Egyptian Hall”. Van ser els primers en crear la il·lusió de la levitació. 
El fill de Maskelyne, Nevil, també va ser mag, el mateix va passar amb el fill d'aquest, Jasper. A la Segona Guerra Mundial, Jasper va fer servir el seu talent per crear falsificacions de tancs i avions.

Entrada pel famós número màgic de Maskelyne i Cooke, que el solien representar dues vegades al dia


El fantasma de Pepper

Al segle XIX, John Pepper va inventar una il·lusió per l'escenari en què feien falta miralls i il·luminació especial per fer aparèixer i fer desaparèixer objectes màgicament.
Avui en dia, aquesta il·lusió s'utilitza en les atraccions de les cases encantades dels parts temàtics de Disney, perquè sembli que els fantasmes estan realment davant dels ulls de les persones. 


Il·lusió del fantasma de Pepper a l'escenari.


Penn i Teller expliquen els seus trucs

Els mags Penn i Teller són famosos perquè expliquen els seus trucs.
Segons ells, tots els jocs de mans depenen de les mateixes habilitats, que ells anomenen " els set principis dels jocs de mans". Tenen un número d'il·lusionisme especial que fan servir per demostrar aquestes habilitats. En aquest truc, Teller sembla que es desfà d'un petit objecte moltes vegades, i després, n’aconsegueix un altre. Després del número, expliquen que fa sevir el mateix objecte tota l'estona! Penn explica els principis mentre Teller actua.

Els set principis són...



- Desfer-se d'alguna cosa: eliminar en secret un objecte que ja no es necessita
- Carga: moure en secret un objecte allà on es necessita.
- Distracció: desviar la atenció del que estàs fent realment.
- Amagar a la mà: tenir algun objecte a la mà que sembla estar buida.
- Simulació: fer que sembli que ha passat alguna cosa quan en realitat no ha passat.
- Robar: aconseguir en secret un objecte que es necessita.
- Canviar: canviar en secret un objecte per un altre.


Els mags Penn i Teller


Passeig amb muntanya russa

L'any 1999, el mag d'Estats Units Lance Burton va fer un truc que desafiava la mort, quan es va esposar als carrils d'una muntanya russa. Amb una velocitat de fins a 130 kilòmetres per hora, la muntanya russa es va posar en funcionament, donant-li a Burton un minut per escapar-se. Ell va aconseguir escapar-se amb només una dècima de segon de marge.



El mag Lance Burton


 


 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada