dimarts, 30 de juliol del 2013

Decàleg del mag


10 condicions que has de saber si vols ser un bon mag

Una cosa és voler ser mag, i una altre de ven diferent és arribar a aconseguir-ho. Per ser un bon mag o maga, s'han de tenir clares unes quantes coses.
Aquest decàleg de mag se’l va inventar un mossèn català que era un gran aficionat a la màgia: Wenceslau Ciuró.

Les deu regles d'or que has de complir si et vols dedicar a la màgia: 

  1. No s'han d'explicar mai els secrets. Això és una temptació a la que es troben molts mags. Si tots els mags expliquessin els seus secrets, la màgia pedreria tot el seu encant.
  1. Un mag ha de tenir seguretat i domini d'ell mateix en tot moment. No hi ha res pitjor que un mag insegur.
  1. Tots i cadascun dels jocs de mans han de sortir perfectes. No s'hi val a conformar-se a que surtin mitjanament bé, han de sortir a la perfecció, sempre!  
  1. És molt important aprendre jocs de mans, però només s'han de fer aquells que surtin a la perfecció. 
  1. No es pot fer a la tarda un joc que has après al matí. Els jocs s'han de practicar, i molt!. La màgia requereix entreteniment i molta paciència.
  1. No es pot subestimar al públic i creure que no s'adonaran del "moviment trampós" . És molt millor practicar perquè ningú se n'adoni de res. Els mags anomenem "moviment trampós" aquell que és clau perquè el joc de mans funcioni.
  1. No cal perdre el temps en detalls inútils. L'important és dedicar-se només en allò que el públic pugui veure.
  1. El millor mag no és aquell que manipula millor o el que sap fer més màgia: el millor mag és qui presenta millor els jocs de mans.
  1. No ens podem llançar a la professionalització si no tenim dons realment excepcionals. Com passa a totes les arts, per triomfar no n'hi ha prou en ser un més, s'ha de ser bo de veritat.
  1. Voler guanyar-se la vida amb la màgia no desmereix aquest art, tot el contrari, significa poder treure partit d'una habilitat personal artística, d'un estil de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada