dimecres, 31 de juliol del 2013

Els mestres de la màgia

Els mags més importants

Segur que aquests mags et sonaran, perquè són, o han sigut els autèntics mestres de la màgia.
 
- David Copperfield

El seu nom real és David Seth Kotkin, va néixer el 16 de setembre de 1956, és un il·lusionista d' Estats Units de renom i un dels millors en el seu gènere.
És conegut per la combinació de grans il·lusions espectaculars i narració. Els trucs més espectaculars que ha fet són: fer desaparèixer l' Estàtua de la Llibertat, levitar sobre el "Gran Cañón" i travessar la gran muralla xina.

David va començar la seva carrera professional als 12 anys, i va ser la primera persona admesa a la Societat de mags d' Estats Units. Als 16 anys ja era professor de màgia a la universitat de Nova York. Poc després, ja començava a firmar els seus primers contractes a la televisió.
Al 1982, David Copperfield va fundar el Projecte Màgic, un programa de rehabilitació per ajudar a pacients minusvàlids. Aquest projecte ha estat acreditat per la Associació de Teràpia Ocupacional d' Estats Units, i avui en dia es du a terme a milers d'hospitals d'arreu del món.

Curiositats
  • Guanyador 20 cops als premis “Emmy”. Va ser nominat 38 cops.
  • Només al 2009, va guanyar amb les seves il·lusions més de 30 milions de dòlars.
  • És el primer il·lusionista en rebre una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood.
  • Posseeix 11 rècords “Guiness”.
  • Té a Nevada, a un lloc prop de Las Vegas, un museu privat d’articles màgics únics de incalculable valor, incloent pertinències del famós escapista Harry Houdini.
  • Per mantenir el secret de les seves il·lusions, crea diverses maneres diferents de realitzar un mateix número als seus actes.
  • Va comprar una rèplica del ninot ventríloc Edgar Bergen, Charlie McCarthy, per 110.000 dòlars.

Vídeo on David Copperfield fa desaparèixer l'estàtua de la llibertat 



- Harry Houdini

Va néixer l'any 1874 a Budapest, i va morir als 52 anys. S'ha convertit en el mag més famós de tots els temps. El seu nom real era Erich Weiss i la seva vida no va ser gens fàcil. De Budapest se'n va anar a viure a Wisconsin, i després, a Nova York.
De petit, a la seva família no li sobraven els diners, però ell era un nen molt espavilat que es feia joguines amb tot el que trobava.
Va ser un noi amb  recursos i al llarg de la seva vida ho va demostrar, aviat es va haver de posar a treballar per ajudar a la seva família, i va aprendre un ofici que de gran l'ajudaria molt: el de serraller. Manejava els panys com si res, i alternava la seva fenia amb el contorsionisme (sabia fer moviments amb el cos molt forçats i estranys) en un circ.

Un dia li va caure a les mans un llibre del mag francès Robert Houdin, va quedar tan impressionat que va decidir posar-se com a nom artístic Harry Hounini i dedicar-se al món de l'il·lusionisme. El tipus d'espectacle que ell va triar va ser el de l'escapisme; de fet, tenia dues habilitats naturals que li permetien fer-ho: sabia obrir panys com si res i fer contorsions impossibles amb el cos. Des de llavors, ha esdevingut el mag més famós de tots els temps, per escapar-se de llocs on era impossible.

 Curiositats
  • Es va fer penjar cap per avall d'un gratacel de Nova York, dins d'una camisa de força.
  • Es va submergir cap per avall i lligat en un recipient ple d'aigua tancat en pany i clau d'alt d'un escenari.

Vídeo on Harry Houdini és penjat de cap per avall a un gratacel de Nova York, dins d'una camisa de força. 




- Wenceslau Ciuró

Era un mag català i era escolapi. Va néixer a Castellterçol l'any 1895, i va morir el 1978, va viure 83 anys. Era un personatge mot singular, i molt simpàtic que feia jocs de mans a tothom, sobretot als nens. Tothom l'estimava i entre els mags és considerat un crack de la professió.

Ell aplicava la màgia a la seva vida cada dia, per exemple amb els nens i nenes que feien catequesi. Això li va suposar molts problemes, sobretot amb els bisbes de la seva època, de fet, va estar durant 22 anys sense pertànyer a cap diòcesi, perquè no l'acceptaven tal com era. La veritat és que es passava més hores fent de mag que de mossèn.

Wenceslau ha passat a la història de la màgia sobretot pels llibres que va escriure, en va escriure 13, que són un gran tresor pel mags, perquè van fer un gran servi a la professió, de fet, eren com una espècie d'enciclopèdia de la màgia. Mai s'havien editat llibres de màgia per el gran públic, i la seva va ser l'edició en castellà més gran que s'havia fet mai.

Curiositats
  • Va fundar l' ACAI, que és l'Associació Catalana d' Il·lusionisme, juntament amb altres mags de l'època.
  • Va fer mans i mànigues perquè sant Joan Bosco fos nomenat patró dels mags.


El mag Wenseslao Ciuró


- Mag Lari

Us he deixat pel final, el que per mi, és el millor mag.
 
El seu nom real és Josep Maria Lari, va néixer el 10 de Desembre de 1973 a Barcelona. És llicenciat en filologia catalana, però no ha exercit mai com a filòleg. Es va enganxar a la màgia per un llibre de màgia de Juan Tamariz que li va caure a les mans quan tenia 14 anys. Va començar professionalment al món del il·lusionisme l'any 1995, al teatre Llantiol de Barcelona.

El personatge del Mag Lari és conegut pel seu humor elegant i alhora irònic. Ell ha creat una nova manera de fer màgia, on la presentació i una bona posada en escena són la gran clau del èxit.  

L'any 1995 aconsegueix el premi nacional de màgia còmica, que el fa anar a actuar a Portugal, Suïssa, França i Japó. L'any 2002 guanya el premi a la Fira de Teatre de Tàrrega.
 
Va ser col·laborador de " El Club" de Tv3, del programa "Buenafuente" de la Sexta, del "Matí de Catalunya Ràdio" amb Manel Fuentes, del programa "Avanti" de Antena 3 i del " Gran gran dictat" a TV3.
També va tenir un programa propi ("Ni de conya"), a 8tv, on ell feia de presentador.

Ha escrit dos llibres publicats per Pagès Editors, el primer, parla de la màgia i es diu "Els secrets del Mag Lari", publicat el 2007, i l'altre, "La màgia de Michael Jackson" , a l'any 2009, on explica les seves experiències i vivències personals del seu ídol, el cantant Michael Jackson.
També, l’ Enric Lucena ha escrit un llibre que parla de l’espectacle “Splenda”, del Mag Lari, on hi ha moltes fotos de l’espectacle fetes des de diferents llocs del teatre. (Publicat al 2012)

Al 2011 estrena un espectacle inspirat en Michael Jackson, "Splenda", en el que ofereix números de grans il·lusions, números musicals... i on com sempre, no hi falta el seu únic humor irònic.

Els espectacles que ha estrenat són:
  • La Màgia de Mag Lari & Secundina (1994)
  • Màgic 70 (1997)
  • Màgiacadabra (1998)
  • Increïble (2000)
  • Estrelles de la Màgia (2002)
  • Millennium (2004)
  • Secrets (2007)
  • Sonrisas i Magia (2009)
  • Splenda (2011)
  • La Màgia de Mag Lari (2013)
  • Lari Poppins (2015)

Vídeo de l'espectacle "Splenda" del Mag Lari


 
Vídeo d'una de les acuacions del Mag Lari al programa Buenafuente
 
  
 
  







4 comentaris:

  1. Felicitats !!!!!!
    Un blog molt ben fet, molt bones explicacions del món de la màgia.
    Bona sort

    ResponElimina
  2. Una bona descripció i explicació en la mida justa per aprendre i conèixer els millors o més coneguts mags de la història de la màgia!

    Es nota que hi ha una bona documentació prèvia per com estàn fetes les explicacions, perquè consten les curiositats de cada mag, pel material extra que conté cada descripció (vídeos, imatges).

    A part de tot el que ja he manifestat que m'agrada, em quedo amb el vocabulari i l'extensió de les definicions de cada il·lusionista. Per un costat el vocabulari és ric i apte per al tema, i per l'altre, l'extensió té la mida perfecta per ser llegit i entendre-ho sense que es faci gents pesat.

    Estic d'acord amb tu en què el Mag Lari és el millor!

    Tot perfecte!

    Andreu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! hahaha sii! el Mag Lari està a l'alçada de David Copperfield!! l'únic que ell no actua a Las Vegas, sinó que es queda aquí a casa nostre ;')

      Elimina