divendres, 26 de juliol del 2013

La màgia


- Què és la màgia?
"Màgia" és un concepte que tots coneixem, però que és difícil de definir. El mot "màgic" , el fem servir molts cops com a adjectiu, però podríem dir que la màgia és un art, és un estil de vida, és il·lusionisme, la màgia fa possible l'impossible d'una manera que sempre ens sorprèn.
Classifiquem la màgia en 3 grans grups:

Màgia de prop
És el tipus de màgia amb que tots ens iniciem en el món del il·lusionisme, es fa a un petit nombre de persones, normalment el mag o maga s'asseu a una taula i té el públic al voltant. És una màgia molt intensa i sorprenent alhora, tenint en compte la gran proximitat del públic. Si està ben feta, dóna uns resultats sorprenents.
 
Juan Tamariz dedicat a la màgia de prop i especialment a la cartomàgia, és considerat el millor mag del món amb màgia de prop, després d'haver guanyat el Primer premi mundial de Cartomàgia (París, 1973).

Dins la màgia de prop, hi trobem 2 tipus de jocs de mans que s'hi poden fer:

- Cartomàgia: són els jocs de mans que es fan amb cartes. Hi ha 2 tipus de baralles: l'espanyola i la francesa, també coneguda com la baralla de "poker".

- Micromàgia: és la màgia que es fa amb objectes petits, com per exemple daus, monedes, didals, imperdibles...

Màgia de saló

És un espectacle de màgia que es fa amb un públic més nombrós, fins a unes 100 persones. El mag o maga està de peu i té el públic davant. Aquest tipus de màgia és la que es fa als restaurants, hotels, etc.

Màgia d'escenari 

És l'espectacle de màgia que només es pot fer en teatres o auditoris que estiguin ben equipats per a fer-hi espectacles.
Dins la màgia d'escenari hi trobem diferents tipus d'especialitats:

-Màgia general: la podríem definir com la màgia clàssica, és a dir, són els "típics" trucs que es fan en el món de la màgia, com per exemple: fer aparèixer un colom, tallar i tornar a recompondre una corda, fer jocs de mans amb mocadors, les anelles xineses...

-Grans il·lusions: és el tipus de màgia més visual i més espectacular, es fa amb grans aparells , s'hi poden veure aparicions i desaparicions de persones, d'animals..., caixes per tallar algú per la meitat o travessar-lo amb espases...

-Escapisme: el mag o maga intenta escapar-se de tot tipus de llocs, com per exemple camises de força, cordes, cadenes, manilles...

-Manipulació: és una de les especialitats més difícils, que consisteix a fer aparèixer i fer desaparèixer cartes, boles, monedes.... d'entre els dits de les mans, però d'una manera molt artística.  

 - Què són els arts afins de la màgia? 

No són ben bé il·lusionisme, però sempre han estat emparentats amb la màgia. Moltes vegades els mags combinen els seus espectacles amb un art afí a la màgia.

Els arts afins a la màgia són: 

-Hipnosi: consisteix a hipnotitzar algú, és a dir, a fer-li creure que és o que fa alguna cosa que realment no és veritat. 

-Ventrilòquia: en quest cas, el mag li dóna vida a un ninot.

-Faquirisme: el mag es clava ganivets, espases... al seu cos i no es fa mal.

-Ombres xineses: consisteix a fer ombres que representin animals, situacions... amb les mans i els braços. 
 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada