dijous, 29 d’agost del 2013

Paraules clau a la màgia


Els mags fan servir una sèrie de paraules estranyes i abreviatures per referir-se a diferents elements del món de la màgia.

Aquí hi ha alguns exemples útils:

Acció de convèncer: és algun detall físic o psicològic que reafirma que allò que estàs dient és cert.

Carta de doble dors: és una carta que té dors pels dos costats.

Carta guia: és una carta que només coneix el mag, i que es col·loca juntament amb la carta triada pel espectador per poder-la localitzar més endavant.

Parla: és el que diu el mag durant el truc. És el que se’n diu el guió.

Crimp: una cantonada de la carta lleugerament doblada per poder-la localitzar quan es parteix la baralla.

Efecte: l'efecte d'un truc és el moment en què l'espectador es pregunta: "Què ha passat?" , és el moment en què es produeix "l'impossible" en el truc. També se’n pot dir el "climax" del truc.

Forçar una carta: és fer que un espectador triï la carta o l'objecte que tu vols. El públic creu que ha estat una elecció lliure. 
També hi ha forçar una carta pel mag, que és una tècnica verbal de control on el espectador creu que esta prenent decisions lliurament, quan, en realitat, el mag les està controlant, també se'n pot dir elecció del mag.

Misdirection: és quan el mag o la maga desvia l'atenció del públic ja sigui fent-los mirar cap un altre lloc o fent una broma... mentre fa "el moviment trampós" amb l'altre mà.

Preparació: és alguna cosa que fas amb anterioritat a la realització del truc perquè aquest funcioni. Sempre és un moviment secret.

Cop d'ull: és un mètode, per aconseguir veure, secretament, una carta de la baralla, pot ser la de la part superior, inferior o alguna que estigui al mig. 

Parèntesis de l'oblit: és la separació de dos succesos perquè els espectadors no els puguin relacionar entre sí. 





2 comentaris:

  1. Com diu a la descripció del blog, aquí hi ha "tot i més sobre el món de la màgia" i de fet, hi ha tot el que jo sabia i més. És a dir, que tot i ja saber coses del tema, me'n estic adonant de moltes altres més gràcies a aquest blog!!!

    Referent a aquesta publicació, crec que els conceptes estàn molt ben explicats, però potser per a algú que tot just comença en el món de la màgia, hi manca algún exemple. Apart d'aquest petit apunt, tota la resta està molt bé!

    Les definicions demostren un ampli coneixement de la matèria de la qual es parla i a la vegada, un gran entusiasme. També queden ben marcats, estipulats i definits tots els conceptes importants dins de les definicions.

    Continua així!

    Andreu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Andreu per donar la teva opinió sobre aquesta publicació!!

      Elimina