dijous, 10 de juliol del 2014

Cartomàgia - Alguns tipus de barreges

 ALGUNS TIPUS DE BARREGES 

MESCLA AMERICANA

S'anomena així perquè a Europa es va començar a fer servir després de veure que els jugadors d'Amèrica la utilitzaven, també és anomenada "Mescla amb riffle" (amb anglès "Riffle Shuffle") perquè consisteix en intercalar les dues meitats de la baralla, posades cara a cara, mentre que amb cada meitat s'hi fa un "riffle".
Aquesta mescla tan es pot fer a la taula com dret, però en qualsevol cas les cartes han de ser flexibles, ja que s'han d'arquejar molt per dur a terme el "riffle". Per això és fàcil fer aquesta mescla amb baralles bastant utilitzades.

En aquest apartat hem utilitzat molt la paraula "riffle", un "riffle" és "fullejar" les cartes, és a dir, passar el dit per sobre de totes elles de manera que cada una d'elles s'aixequi i després torni a la seva posició inicial. Aquest moviment dura pocs segons, i en efectuar-lo, podem sentir el soroll peculiar que fan les cartes en xocar entre elles.

Mescla americana
Primera part d'un "Riffle"
Segona part d'un "Riffle"

MESCLA "EN COLA DE GOLONDRINA"

És una mescla amb un nom que crida l'atenció i és molt útil. És una variant de l'anterior i més fàcil per dues raons: només es pot fer a la taula (no requereix que el mag estigui de peu) i es pot fer perfectament amb una baralla nova.

Es tracta d'intercalar les cartes no per un extrem sinó només per un angle.
Aquí veiem el procés per fer la mescla:


Repartim les cartes en dos paquets
Les intercalem doblant-les només per un angle
Finalment, les ajuntem i les quadrem


MESCLA "HINDÚ"

És una altre barreja essencialment de mans. És una de les millors mescles que existeixen i útil per varies coses. Després explicarem una d'aquestes utilitats. També se l'ha anomenada "Running Cut" que significa "tall successiu" perquè en efecte, aquesta mescla ve a ser un seguit de talls successius de les cartes, però sense completar-los. 

Aquesta mescla la va començar a fer servir el mag australià Jean Huggard quan va veure que la feia un mag hindú.

Aquí veiem el procés de la mescla:

Agafem la baralla en aquesta posició

Agafem unes quantes cartes de sota (paquet 1)

Les desplacem cap a dalt

Un cop a dalt, les anirem acostant cap al paquet inicial

Recolzem el paquet 1 al 0 i agafem més cartes del paquet 1 (de la part de dalt)

Subjectem el paquet 2 amb la mà esquerre i el que queda del paquet 1, ho tirem amunt

Amb el paquet 2 ja amb les cartes inicials, podem tornar a començar el procés

Un cop acabada la barreja, es cartes quedarien en la posició inicial



Aquest moviment és fàcil de fer, i si el fem amb elegància i amb una mica de velocitat, queda molt bé i és bonic de veure.

La utilitat més bona que té aquesta mescla és que ens permet controlar la carta que queda a sota del paquet 1, és a dir, del primer paquet que agafem de sota quan tenim totes les cartes a la mà esquerre.

Si es fa la mescla amb la velocitat correcte, l'espectador no veu que la carta de sota del primer paquet que agafem no es mou mai, d'aquesta manera es poden fer moltíssims jocs de cartes fent triar a l'espectador la carta que tu vols.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada